Premiile GOPO 2018

flgh1008

Marti seara, 27 martie, Sala Mare a Teatrului National “I.L. Caragiale” din Bucuresti a devenit neincapatoare pentru cei peste 1000 de invitati ai celei de-a 12-a editii a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din Romania.

Un pas in urma serafimilor”, filmul cu cele mai multe nominalizari la Premiile Gopo 2018, si-a adjudecat 8 statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: Cel mai bun film,Cel mai bun regizor (Daniel Sandu), premiu oferit de Banca Transilvania, Cel mai bun scenariu (Daniel Sandu), Cel mai bun film de debut (Daniel Sandu), Cel mai bun actor intr-un rol principal (Vlad Ivanov), premiu oferit de Audi Romania, Cel mai bun actor intr-un rol secundar (Ali Amir), Cea mai buna imagine (George Dascalescu) si Tanara speranta (Stefan Iancu). De asemenea, “Un pas in urma serafimilor” a primit si Premiul Asociatiei Romane a Operatorilor (RSC).

6,9 pe scara Richter”, in regia lui Nae Caranfil, a castigat 5 trofee Gopo: Cel mai bun sunet (Aleksander Simeonov, Tamas Szekely, Florin Tabacaru), Cea mai buna muzica originala (Nae Caranfil, Bogdan Dimitriu, Liviu Manescu), Cele mai bune decoruri(Andreea Popa), Cele mai bune costume (Doina Levintza, Adina Bucur), premiu acordat de catre Cellini Romania, si premiul pentru Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura(Catalin Ciutu, Dana Roseanu Si Iulia Roseanu), oferit de MAC Cosmetics.

Diana Cavallioti, Ana din filmul “Ana, mon amour”, a castigat premiul pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal, oferit de Aqua Carpatica, iar Dana Bunescu, monteurul filmului regizat de Calin Netzer, si-a adjudecat trofeul Gopo pentru Cel mai bun montaj.Diana Spatarescu, interpreta rolului Ana Rascanu din “Fixeur” (regia Adrian Sitaru), a castigat premiul pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Planeta Petrila”, lungmetrajul regizat de Andrei Dascalescu, a castigat premiul pentru Cel mai bun documentar, oferit de Auchan Retail Romania.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesionistilor din cinematografie si ale criticilor de film au mers catre filmul “Despre trup si suflet” / “On Body and Soul”, distribuit in Romania de Bad Unicorn.

Momente memorabile, atat pe covorul rosu, cat si in cadrul Galei, au fost prilejuite de castigatorii Premiilor Gopo pentru Intreaga Cariera, oferit actorilor George Mihaita si Vladimir Gaitan de Primaria Municipiului Bucuresti prin Arcub, si Premiul pentru Intreaga Activitate, acordat actritei Sanda Toma si oferit de Ana Nova Bucuresti, precum si operatorului de imagine Ion Marinescu. Un premiul special i-a fost oferit si criticului si istoricului de film Bujor T. Ripeanu.

Premiul Publicul acordat productiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office in 2017 a fost impartit de lungmetrajele Octav” (regia Sergiu Celibidachi) si Ghinionistul” (regia Iura Luncasu).

Felicitari castigatorilor!

Sursa: http://www.premiilegopo.ro/stiri/un-pas-n-urma-serafimilor-marele-ctigtor-la-premiile-gopo-2018

Fotografie: Florin Ghioca

Leave a Reply