Cineasti romani in Festivalul Filmelor de la Cannes

Trei lungmetraje romanesti au fost selectate in competitia Festivalului de Film de la Cannes: Bacalaureat de Cristian Mungiu si Sierra Nevada de Cristi Puiu, in competitia oficiala si Caini de Bogdan Mirica, in sectiunea Un Certain Regard.

Cel mai recent film al lui Cristian Mungiu, Bacalaureat, este o drama despre educatia parentala, cu actiunea plasata intr-un oras mic unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea. 

Noul film al regizorului Cristi Puiu, Sierra Nevada, spune povestea unui neurolog intors de la o vizita in scop profesional la Paris pentru a lua parte la parastasul tatalui sau.

Selectat in competitia Un certain regard, filmul Caini in regia lui Bogdan Mirica e o drama-thriller care are loc in Romania rurala, aproape de granita cu Ucraina. 

Scurtmetrajul „4:15 p.m. sfarşitul lumii”, regizat de Catalin Rotaru si Gabi Virginia Sarga a fost selectionat in competitia oficiala de scurmetraje la Festivalul de la Cannes 2016, in timp ce filmul „Toate fluviile curg in mare”, regizat de Alexandru Badea intra in sectiunea Cinefondation.

Cea de-a 69-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes va avea loc in perioada 11 – 22 mai 2016.

Leave a Reply