“Comoara” lui Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes!

Filmul a primit sâmbătă seara premiul Un Certain Talent, in cadrul secțiunii Un Certain Regard, la ediția din acest an a Festivalului International de Film de la Cannes.

Secțiunea Un Certain Regard face parte din selectai oficială a Festivalului de la Cannes, având loc in paralel cu competiția oficială.

Juriul secțiunii Un Certain Regard a fost prezidat anul acesta de actrița şi regizoarea Isabella Rossellini.

Rolurile principale in filmul „Comoara” sunt interpretate de Cuzin Toma, Adrian Purcărescu şi actorul amator Corneliu Cozmei, care au fost selectaţi după un proces amplu de casting, desfăşurat pe parcursul a trei luni.

corneliu_porumboiu„Mi-a fost întotdeauna teamă să urmez reţete. Când scriu un scenariu, îmi place mult să schimb la casting sau la filmare etc. Filmele mele par a fi destul de conceptuale, dar vreau să am timp şi libertatea de a improviza. Pentru mine, un film se face doar pe platoul de filmare. Pentru acest film, provocarea a fost de a găsi  un ton  bun.

Filmând căutarea comorii prea realist, aş fi putut cădea în comedia situației sau caricatură. Dar m-am eliberat lucrând. Acum, personajele mele sunt destul de rafinate, aproape ca arhetipuri, cu feţe suficient de puternice, sper eu, pentru a întruchipa poveștile lor fora prea multe explicații”

Corneliu Porumboiu, regizor „Comoara”

Sursa: ziare.com

Leave a Reply