Competitia LET’S CEE Short Film Festival 2017

Poster

Timp de 7 saptamani, pana pe 8 ianuarie 2017 inclusiv, cineastii cu varsta de pana in 35 de ani din Europa Centrala si de Est, Caucaz, Turcia si Austria au posibilitatea sa-si inscrie productiile in Competitia de scurtmetraje a Festivalului de Film LETs CEE, editia 2017. Dupa prezentarea productiilor participante, castigatorul marelui premiu (care va primi 1.500 de Euro si trofeul Urania) va fi anuntat de un juriu international, in cadrul Ceremoniei de decernare a premiilor, care ca avea loc pe 25 martie, la Cinema Urania din Viena.

Un element inedit pentru acest an este ca inscrierile sunt deschise si pentru cineasti de toate varstele si din orice tara, aceste scurtmetraje intrand in cursa pentru premiul publicului, Short Film Audience Award.

Productia romaneasca Aferim!, realizata in colaborare cu cineasti din Bulgaria si Cehia, in regia lui Radu Jude, a fost castigatoarea categoriei Audience Awards a editiei din 2015. In 2013, filmul Domestic, regizat de Adrian Sitaru, a castigat premiul cel mare la categoria Filme artistice de lungmetraj in 2013, iar productia Stremt 89 in regia Andei Puscas si a lui Dragos Dulea a primit o mentiune speciala in cadrul editiei din acelasi an a competitiei de scurtmetraje. In plus, cunoscutul regizor roman Cristi Puiu a fost prezent la editia din 2014 a Festivalului si a prezentat filmul Moartea Domnului Lazarescu (productie romaneasca, lansata in 2005), cu ocazia retrospectivei ultimilor 25 de ani de cinematografie. Productia a fost desemnata de criticii internationali cel mai bun film realizat in ultimii 25 de ani in cele 25 de tari pe care le acopera Festivalul de Film LET’S CEE.

Tema din acest an: O lume in schimbare. Mai multe detalii se regasesc in comunicatul de presa si pe site-ul official al festivalului: http://www.letsceefilmfestival.com/ .

Leave a Reply