Maratonul de filme romanesti la Strasbourg

     Institutul Cultural Român Bruxelles și Asociaţia Studenţilor Români din Strasbourg (ADERS) prezintă filmul Doar cu buletinul la Paris (r. Șerban Marinescu, 2014) în cadrul Săptămânilor filmului românesc la Strasbourg (13 ianuarie – 16 februarie 2016). Proiecția va avea loc marți, 19 ianuarie, 20:00, la cinematograful Odyssée, în prezența actorului Mircea Diaconu.

     După regizarea filmelor Cei care plătesc cu viaţa (1989), Cel mai iubit dintre pământeni (1993) şi Ticăloşii (2007), Șerban Marinescu revine cu o producţie despre România actuală, despre resemnare, speranţă şi haz de necaz. Doar cu buletinul la Paris este o satiră la adresa societăţii româneşti și îi are ca protagoniști pe actorii Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu şi Florin Zamfirescu.

     Proiecția este programată în cadrul săptămânilor filmului românesc de la Strasbourg, găzduite de cinematograful Odyssée în perioada 13ianuarie-26 februarie 2016. Programul cuprinde două lungmetraje de Șerban Marinescu, realizate la un interval de peste douăzeci de ani: Cel mai iubit dintre pământeni, respectiv Doar cu buletinul la Paris.

     Programarea săptămânilor filmului românesc:

Leave a Reply