Pentru o săptămână, Oneştiul a devenit polul cinematografiei româneşti de patrimoniu

           În perioada 3–9 august 2015, „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale”  a revenit la Oneşti. Este al treilea an consecutiv în care filme din marea cinematografie românească, dar şi artişti îndrăgiţi, care prin talentul lor au încântat generaţii de spectatori, au făcut ca această săptămână să fie o adevărată sărbătoare culturală în urbea moldavă. Manifestarea a beneficiat de un public numeros, atât la proiecţiile de seară, în aer liber (în medie 600 -700 de spectatori la fiecare proiecţie), cât şi la evenimentele desfăşurate la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Oneşti.

            Marii artişti care au poposit anul acesta la Oneşti au fost Draga Olteanu Matei si Mircea Diaconu – participanți și la ediţiile anterioare –, precum şi actorii Dorel Vişan şi Nicodim Ungureanu.  Ei au adus în faţa spectatorilor savoarea unei lumi pline de culoare şi inedit. O apariție îndelung aclamata a fost si cea a actorului  Horaţiu Mălăele, care a prezentat locuitorilor din Oneşti recitalul său de succes „Sunt un orb”, ca preambul al proiectării celor două filme ale sale: „Funeralii fericite” şi „Nunta mută”.

             La eveniment, din partea DACIN SARA, ce a sprijinit acest eveniment alături de CNC, UCIN si ANF, au participat președintele Șerban Marinescu si directorul general Bogdan Ficeac.

Leave a Reply