ABIFF – Un nou festival dedicat filmelor de animație

Picture-1

Aflat la prima ediţie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie – ABIFF va avea loc între 9 şi 11 iulie în Bucureşti şi în alte peste 30 oraşe din ţară.

Festivalul cuprinde peste 400 de filme de animație de scurt metraj și pot fi văzute în programul cinematografelor Cinema City, Happy Cinema, Cinema Muzeul Ţăranului din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, cinematografele din Reşita, Caransebeş, Petroşani şi Braşov.

De asemenea, pe 10 iulie, la Cinema Muzeul Ţăranului va avea loc Noaptea Albă a Scurtmetrajelor de Animaţie. Tot în premieră, în cadrul festivalului vor fi lansate două producţii româneşti realizate de ABI Fundație, un lungmetraj de animaţie – „Se poate şi aşa” şi un scurtmetraj de animaţie – „Darul Dragonului”.

Proiectul ABIFF este finanţat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-Cultura și sprijinit de către DACIN SARA.

Lista integrală a orașelor și cinematografelor afiliate festivalului, precum și programul de difuzare a filmelor pot fi găsite pe websiteul festivalului: www.abiff.ro .

08.07.2021