Cu sprijinul DACIN SARA

screening-history-business-cover-1-cover-850

100 de ani de animatie românească, celebrați la Animest.15

Festivalul Internațional de Film de Animație Animest, singurul festival din România dedicat în exclusivitate filmului de animație, își va desfășura cea de-a 15-a ediție în perioada 9-15 noiembrie 2020.

Având în vedere noul context global, filmele incluse în selecția oficială a festivalului vor putea fi urmărite din întreaga țară prin intermediul platformei de streaming a festivalului: www.animest.ro.

Ediția din acest an este una specială, sărbătorind împlinirea a 100 de ani de la proiecţia pe marele ecran a primului film românesc de animaţie. Printre titlurile incluse în programul dedicat momentului aniversar se numără celebrul „Haplea”, realizat în 1927 de Marin Iorda – primul film românesc de animaţie care s-a păstrat în arhive, „Scurtă istorie” (1957), animaţia care l-a transformat pe Ion Popescu Gopo în primul artist român câştigător al unui Premiu Palme d’Or, şi alte scurtmetraje animate din Arhiva Naţională de Filme.

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest este organizată de Asociația Animest, cu sprijinul DACIN SARA, Centrului Național al Cinematografiei și Arhivei Naționale de Film.

Mai multe informații privind desfășurarea festivalului puteți găsi pe site-ul oficial al evenimentului: https://www.animest.ro/ .