Film O’Clock International Festival 2024

film oclock

– Eveniment susținut de DACIN SARA – 

Film O’Clock International Festival s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 3 martie 2024 cu proiecții simultane în România, Lituania, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia, Egipt și Africa de Sud.

În plus față de proiecțiile de scurtmetraje, festivalul a inclus două discuții online, care au explorat teme relevante precum patrimoniul, inteligența artificială și sănătatea mintală în industria filmului.

De asemenea, festivalul a adus un omagiu patrimoniului cinematografic cu secțiunea sa de filme clasice. Publicul a avut ocazia să redescopere capodopere atemporale precum filmele de scurtmetraj de animație realizate de maestrul Ion Popescu Gopo.

Marele premiu din cadrul festivalului, Premiul Juriului, a fost oferit de către DACIN SARA și a revenit regizorilor Vlad Ilicevici și Radu Pop pentru scurtmetrajul  Suruaika.

Cea de-a patra ediție a festivalului a fost organizată de Creatrix Fama și Mockra Productions, cu sprijinul DACIN SARA și al  Fundației ABI. Proiecțiile din România au avut loc la Sala Cinema din cadrul UNATC – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale, partener de prestigiu. Intrarea la proiecții și discuții a fost liberă.

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată pe site-ul oficial al evenimentului: https://foc-iff.com/ .

Felicitări tuturor câștigătorilor!

05.03.2024