Filmul „Între chin și amin”, premiu de excelență la un prestigios festival internațional

foto comunicat

Filmul „Între chin și amin”, regizat și realizat de Toma Enache, a primit premiu de excelență la o competiție prestigioasă internațională, The IndieFEST.

Pelicula a fost distinsă cu „Award of Excellence Special Mention: Film Feature” și a primit critici entuziasmante din parte juriului.

„Filmul „Între chin și amin” este o prezentare insuportabil de autentică a condițiilor brutale și inumane ale unei închisori comuniste în care se făcea „re-educare” prin tortură. Regizat cu abilitate și cu o imagine uimitoare, împreună cu light design excelent și o muzică care se combină și susține performanțele autentice până la durere ale talentaților actori, spun organizatorii, numindu-i pe Constantin Cotimanis, Vali Popescu și Ioachim Ciobanu.”, mai spun organizatorii.

Premiul este cu atât mai important cu cât unele pelicule care au fost premiate la IndieFEST au ajuns să câștige chiar premiul Oscar, ceea ce poate deschide calea către un vis de decenii al cinematografiei românești.

Acesta va primi și un trofeu: o statuetă placata cu aur de 24 de carate, realizată de aceeași companie care produce statuetele pentru premiile Oscar și Emmy.

Filmul rulează în continuare cu săli arhipline. Poate fi văzut pe 17 februarie în Cernavodă; pe 29 februarie în București, a Cinemateca Eforie, pe 25 februarie în Galați, pe 28 februarie în Iași, pe 21 martie în Turda, la Teatrul Național unde este actor Vali Popescu, rolul principal din film, și pe 28 martie în Craiova.

Pe 22 februarie, este nominalizat la Londra pentru „Best Director for Foreign Language Film”, iar pe 23 februarie va avea loc o proiecție specială pentru românii de acolo, chiar într-o biserică din centrul Londrei.

afis

foto comunicat 4

foto comunicat spectatori in Cluj