Gala Premiilor Gopo 2021 va fi transmisă live pe 29 iunie

image-2021-04-19-24745513-41-premiile-gopo

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, va avea loc marți, pe 29 iunie și va fi LIVE pe VOYO, de la ora 19:30.

În ediția din acest an a evenimentului au intrat în cursa pentru nominalizări 87 de producții, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020.

Nominalizările Galei Premiilor Gopo au fost selectate de către un juriu format din profesionişti ai domeniului: criticii de film Irina Trocan, Victor Morozov, Iulia Blaga, Călin Boto şi Gabriela Filippi, actriţa Emilia Dobrin, editorul Eugen Kelemen şi Ioana Dragomirescu (coordonatoare Cinema Elvire Popesco), dar şi regizorii Marius Olteanu, Mona Nicoară şi Nora Agapi. După anunţul nominalizărilor, 650 de profesionişti din lumea filmului au fost invitaţi să voteze pentru desemnarea câștigătorilor.

La gală vor fi acordate 26 de premii – 21 de categorii de nominalizări pentru realizările cinematografice din anul precedent, 4 premii speciale și premiul publicului, care se va acorda filmului cu cel mai mare succes la box-office. Printre acestea se regăsește și premiul pentru cel mai bun scenariu care va fi oferit de către DACIN SARA.

Lista completă a nominalizărilor, precum și alte informații pot fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului, https://premiilegopo.ro/ .

24.06.2021