”La Gomera”, marele câștigător al Galei Premiilor Gopo

48372638_10157147576777018_5135827330261843968_o-850x850

Luni, 29 iunie a avut loc cea de-a 14-a ediție a Galei Premiilor Gopo, pentru prima dată în aer liber, la Verde Stop Arena.

Pentru această ediție, juriul din acest an a luat în considerare pentru desemnarea nominalizărilor 22 de lungmetraje românești lansate în cinematografe în 2019.

Titlul cu cele mai multe nominalizări a fost ”La Gomera”, fiind de altfel și marele câștigător al serii, revendicând cele mai multe statuete: pentru Cel mai bun lungmetraj, Cea mai bună regie (Corneliu Porumboiu), Cel mai bun scenariu (Corneliu Porumboiu) – premiu oferit de DACIN SARA, Cea mai bună imagine (Tudor Mircea RSC), Cel mai bun montaj (Roxana Szel), Cel mai bun sunet (Andre Rigaut, Sophie Chiabaut, Niklas Skarp, Christian Holm), Cele mai bune decoruri (Simona Pădurețu), Cea mai bună actriță într-un rol secundar (Rodica Lazăr) și Cel mai bun actor într-un rol secundar (Istvan Teglas).

Trofeul pentru Cel mai bun film de debut  a fost adjudecat de lungmetrajul ”Touch me not” (regia: Adina Pintilie).

Filmul ”Distanța dintre mine și tine” (regia: Dana Bunescu, Mona Nicoară) a câștigat premiul pentru Cel mai bun film documentar.

”El iubește ochii mei” (regia: Enxhi Rista) a primit premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar, iar premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune a fost acordat titlului ”Havana Cuba” (regia: Andrei Huțuleac).

Actrița Cătălina Mihai a fost recompensată pentru rolul său în lungmetrajul ”Heidi” (regia: Cătălin Mitulescu) cu Premiul Tânără Speranță.

De asemenea, în cadrul galei, actrița Adela Mărculescu a fost distinsă cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate, în timp ce apreciatul actor de teatru, film și televiziune Virgil Andriescu a fost omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră.

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată pe site-ul oficial al evenimentului: www.premiilegopo.ro .

Felicitări tuturor câștigătorilor!

01.07.2020