LEMN din România la Copenhaga

WOOD_STILL 1A Bismarck

Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger semnează un documentar extrem de actual. Ele urmăresc și descriu prin mijloacele documentarului cinematografic fenomentul tăierilor ilegale de lemn și al comerțului ilicit cu masă lemnoasă  ca fenomen global, cu exemple din România, Peru, Rusia și China.

LEMN/WOOD va avea premiera internațională la Copenhaga, în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar (CPH:DOX), în cadrul secțiunii competiționale F:act Award, în data de 23 martie 2020. Este vorba despre un prestigios festival de profil, în cadrul căruia vor fi vizionate câteva zeci de filme documentare din toată lumea.

Sunt urmărite investigațiile pornite de către Alexander von Bismarck, descendent al celebrului cancelar prusac Otto von Bismarck, actual director al ONG-ului Environmental Investigation Agency. În România a ajuns la insistențele regizoarei Monica Lăzurean-Gorgan, care a realizat în urmă cu 10 ani un scurt metraj documentar pe această temă.

Filmul este o coproducție cu Austria și Germania prin 4 Proof Film (România), WildArt Film (Austria) și Film Tank (Germania). Documentarul „Lemn” / „Wood” este susținut de Centrul Național al Cinematografiei, Creative Media, Eurimages, Institutul de Film Austriac, Fondul de Film din Viena, Televiziunea ORF, Fondul de Film din Hamburg și Medienboard Berlin.

WOOD_STILL 5A Bismarck