Les Films de Cannes à Bucarest și-a desemnat câștigătorii

007-Les-Films-de-Cannes-à-Bucarest-01-945x440

Premiul Publicului, oferit de DACIN SARA, a mers către ”Mia își ratează răzbunarea”

Cea de-a 11-a ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, desfășurată în perioada 23 octombrie- 1 noiembrie 2020, a adus spectatorilor cele mai noi filme de la Cannes și din festivalurile mari ale lumii, majoritatea în premieră.

Timp de 10 zile spectatorii s-au putut bucura de proiecțiile outdoor și drive-in dar și de programul online din Orange TV Go unde, pe lângă selecția ‘Best-of’ de filme premiate în anii trecuți la Cannes, spectatorii au avut ocazia să vizioneze filmele românești din Avanpremierele Toamnei. Filmele de lungmetraj din această secțiune au fost eligibile pentru Premiul Publicului, constând în suport de distribuție oferit de DACIN SARA. Lungmetrajul câștigător al premiului este ”Mia își ratează răzbunarea” în regia lui Bogdan Theodor Olteanu.

Dintre cele 19 proiecte produse sau co-produse în România înscrise la cea de-a 5-a ediţie Works in Progress (WiP), juriul internaţional a ales câştigătorii celor două premii ce constau în servicii de post-producţie, după cum urmează: „Imaculat”, debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizorilor Monica Stan şi George Chiper Lillemark, și „Videograme dintr-o pandemie”, documentarul semnat de Andrei Dăscălescu.

Online spectatorii au putut viziona filme și participa la Masterclassul cu Naomi Kawase, invitata specială a acestei ediții a Les Films de Cannes à Bucarest.