„Mammalia” și „Între revoluții”, selectate la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

key-visual-2023-square_RWD_1600

Cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 16 – 26 februarie 2023, iar evenimentele dedicate industriei cinematografice vor reveni în format fizic.

European Film Market va avea loc între 16 și 22 februarie 2023, Berlinale Co-Production Market, între 18 și 22 februarie 2023 și Berlinale Talents, între 18 și 23 februarie 2023.

În 2023, România este reprezentată la Berlinale de drama suprarealistă „Mammalia”, regizată de Sebastian Mihăilescu și de documentarul „Între revoluții” regizat de Vlad Petri, acestea fiind selectate în secțiunea Forum a celei de-a 73-a ediții a festivalului.

Regizorul Radu Jude, câștigător al Ursului de Aur pentru filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” și al Ursului de Argint pentru regia filmului „Aferim!” este unul dintre membrii juriului competiției principale a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care anul acesta va fi prezidat de actrița americană Kristen Stewart.

De asemenea, monteurul Cătălin Cristuțiu a fost invitat la Berlinale ca membru al juriului competiției internaționale de scurtmetraje.

Standul României organizat de DACIN SARA și devenit deja o prezentă obișnuită în cadrul European Film Market va pune la dispoziţia invitaţilor festivalului şi participanţilor la market  informaţii şi noutăţi legate de activităţile industriei de film româneşti, facilitând totodată, prin diverse alte evenimente, interacţiunea dintre cineaştii români şi cei străini.

De asemenea, a fost reeditat catalogul Romanian Films, un compendiu în limba română și în limba engleză al tuturor filmelor româneşti de lung metraj şi documentar ce au avut premiera în 2022 sau care urmează a fi lansate în 2023.

Mai multe informații și programul complet al festivalului pot fi găsite pe site-ul oficial:

https://www.berlinale.de/en/home.html

16.02.2023