Mugur, Geanina și Radu la Berlin

Poster TM

„Tipografic Majuscul”, documentarea Geaninei Cărbunariu despre Mugur Călinescu, elevul care a protestat prin lozinci scrise pe ziduri față de dictatura lui Ceaușescu, a făcut istorie în teatru. Acum scenariul a fost adaptat de regizorul Radu Jude într-un film format din două părți: povestea lui Mugur din dosarul său de Securitate și povestea oficială a României, reconstituită din arhiva Televiziunii Naționale.

Premierea internațională a acestui demers cinematografic inedit va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, a cărui ediție cu numărul aniversar 70 se va desfășura între 20 februarie și 1 martie 2020.

Radu Jude este prezent anul acesta de două ori la festivalul de la Berlin, cel de-al doilea proiect fiind „Ieșirea trenurilor din gară”, realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă, prezentat în cadrul secțiunii Forum.

„Tipografic Majuscul”, produs de Ada Solomon, imaginea fiind semnată de Marius Panduru, va avea premiera națională în România pe 21 Februarie 2020.

2.Tipografic Majuscul_photo credit Silviu Ghetie

Tipografic Majuscul – photo credit: Silviu Ghetie