OSCAR 2020

oscars-840x500

Premiile Academiei de Film americane au rezervat multe surprize, poate mai multe decât în alţi ani.

Marele câștigator este filmul sud-coreean „Parasite”, nominalizat de șase ori și învingător la patru categorii, dintre care două sunt cele mai importante: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Bong-Joon-ho), Cel mai bun film internațional și Cel mai bun scenariu original (Bong-Joon-ho și Han Jin Won). „Paraziții” este distribuit în România de Independența Film.

Parasite

Joaquin Phoenix, aflat la cea de-a patra nominalizare (după rolurile din Gladiatorul, Walk the Line și Master) a fost recompensat cu Oscarul la categoria Cel mai bun actor pentru prestația sa din „Joker”, film distribuit în România de Vertical Entertainment.Joker

Reneé Zellweger a fost onorată pentru interpretarea sa din filmul „Judy”, distribuit în România de Domestic Film și realizat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Europa Creativă-Media. Actrița este la cel de-al doilea premiu al Academiei Americane de Film, după cel obținut în anul 2004 pentru rolul din producția Cold Mountain, fiind totodată la cea de-a patra nominalizare după ce a mai fost selectată și pentru rolurile din filmele Chicago și Jurnalul lui Bridget Jones.

Judy

Cea mai bună interpretă într-un rol secundar a fost considerată Laura Dern pentru rolul din filmul „Marriage Story”, disponibil în România în rețeaua Netflix,  după ce în anul 2014 a mai fost nominalizată pentru rolul din filmul Wild.

Marriage Story

Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost desemnat Brad Pitt pentru rolul său din filmul lui Quentin Tarantino„Once Upon a Time… in Hollywood”. Brad Pitt a mai fost nominalizat pentru premiul Oscar în 1996 la aceeași categorie pentru rolul din Twelve Monkeys, în 2009 și 2012 la categoria cel mai bun actor într-un rol principal pentru Curiosul caz al lui Benjamin Button, respectiv Moneyball.  Cel de-al nouălea film al lui Tarantino este distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat a fost oferit lui Taika Waiti pentru „Jojo Rabbit” – distribuit în România de Domestic Film, iar cel mai bun lungmetraj de animație a fost desemnat „Toy Story 4”, distribuit de Walt Disney Pictures.

Jojo Rabbit