Premiile Gopo: omagiu Virgil Andriescu

V Andriescu_6

Actorul Virgil Andriescu va fi omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră la cea de-a 14 ediție a Galei Premiilor Gopo. Ediția din acest an va avea loc în data de 24 martie la Teatrul Național din București.

5 decenii de activitate în slujba teatrului, dar și a celei de-a șapte arte, vor fi răsplătite astfel prin omagierea unui actor care s-a făcut remarcat atât pe scenele de teatru din Piatra Neamț, Constanța și București cât și în filme de televiziune și în peste 30 de roluri în filme de lung metraj.

Filmografia lui Virgil Andriescu cuprinde titluri precum „Labirintul” (Șerban Creangă, 1980), „Orele unsprezece” (Lucian Bratu,1985),  „Luminile din larg” (Stelian Stativa, 1986), „Umbrele soarelui” (Mircea Veroiu, 1986), „Privește înainte cumânie” (Nicolae Mărgineanu, 1993) și „Punctul zero” (Sergiu Nicolaescu, 1996), dar și colaborări cu regizori precum Andrei Blaier („Fapt divers”,  „Bătălia din umbră”,  „Vacanța cea  mare”, „Divorț… din dragoste”), Lucian Pintilie („Balanța”), Dan Pița („Pas în doi”) și Nae Caranfil („E pericoloso sporgersi”).

Gala Premiilor Gopo 2020 este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Teatrului Național București și Babel Communications.

Labirintul_V Andriescu

V Andriescu_3