Se dă start Festivalului de Film de la Cannes 2021

cannes 2021

Ajuns la cea de-a 74-a ediție, Festivalul de la Cannes 2021 va începe marți, pe 6 iulie, şi se va încheia sâmbătă, pe 17 iulie, cu gala de premiere.

România este reprezentată la Cannes de lungmetrajul „La civil” (regia Teodora Mihai) și de scurtmetrajul „Interfon 15” (regia Andrei Epure) în competiţia secţiunii Semaine de la Critique.  De asemenea, și în selecția filmelor pentru Quinzaine des Réalisateurs, una dintre principalele secţiuni paralele ale Festivalului de la Cannes figurează  2 producții românești: lungmetrajul „Întregalde” (regia Radu Muntean) și scurtmetrajul „Când noaptea se întâlneşte cu zorii” (regia Andreea Cristina Borţun).

Regizorul român Cristian Mungiu este preşedintele juriului Semaine de la Critique, iar producţia românească „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste” (regia Carina-Gabriela Daşoveanu – UNATC), se numără printre filmele selectate în concursul dedicat şcolilor de film, Cinéfondation.

Programul complet al festivalului, precum și alte informații, pot fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului: https://www.festival-cannes.com/ .

06.07.2021