Balanța 4K

balanta-3

balanta-3

Sala Mare a Teatrului Național din București prilejuiește în data de 4 februarie 2020, de la ora 20:00 întâlnirea cu o capodoperă a cinematografiei românești „îmbrăcată în straie noi”. Primul film românesc restaurat în format 4K de către Fundația 9 în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale va fi prezentat publicului în prezența protagoniștilor.

Este vorba despre filmul „Balanța”, al regizorului Lucian Pintilie, care a avut premiera în versiunea originala în anul 1992, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Distribuția îi include, pe lângă Maia Morgenstern și Răzvan Vasilescu, interpreții rolurilor principale, și pe Marcel Iureș, Victor Rebengiuc și alte nume importante ale breslei actorilor din România.

Digitalizarea negativului a avut loc în Franța, la Hiventy, și a fost continuată cu restaurarea în format 4K, realizată în România, la studioul Avanpost Media, sub îndrumarea directorului de imagine Florin Mihăilescu.

Restaurarea face parte dintr-un program denumit Fondul de Cinema „Lucian Pintilie”, al Fundației 9, lansat în anul 2018 la inițiativa Corinei Șuteu, membră în Consiliul Director al Fundației 9, cu acordul Cătălinei Pintilie, legatara regizorului.

Filmul „Balanța”, restaurat 4K, va fi distribuit în cinematografele românești de Transilvania Film.

imagine3-balanta-full

Leave a Reply