Berlin – Pintilie – Ursul de Aur

Moartea și fecioara

Moartea și fecioara

Festivalul Internațional de Film de la Berlin a fost în ultimii ani un loc propice pentru cinematografia românească. 2013, prin filmul „Poziția copilului” în regia lui Călin Peter Netzer, și 2018, prin filmul „Nu mă atinge-mă”, regizat de Adina Pintilie, au reprezentat anii de grație, oferind României de două ori unul dintre trofeele majore ale cinematografiei mondiale, Ursul de aur.

Anul 2020 poate consemna un debut în forță în noul deceniu pentru filmul românesc, un prim pas fiind reprezentat de selectarea filmului „Moartea și fecioara” – titlu de lucru, al regizoarei Adina Pintilie, care revine astfel, după 2 ani de la triumful din 2018, la Berlin, unde a obținut 2 distincții, fiind recompensată pe lângă Ursul de Aur și cu Premiul pentru cel mai bun debut. Anul acesta va concura în secțiunea Berlinale Coproduction Market 2020, un program de facilitare a coproducțiilor internaționale de film, secțiune aflată la a 17-a ediție.

Proiectul „Moartea și fecioara”, regizat de Adina Pintilie și produs de Bianca Oana, este susținut de Centrul Național al Cinematografiei și de fondul internațional SEE Cinema Network. Primii coproducători internaționali confirmați sunt Agitprop Bulgaria și PINK Cehia. Imaginea va fi semnată de către George Chiper.

Intrarea în producție este preconizată pentru anul 2021.

 

Leave a Reply