Gopo 14

Gopo 2019

Ediția din acest an a premiilor Gopo, care se apropie cu pași repezi de majorat, propune o selecție de 91 de titluri cinematografice din care se vor alege laureații anului 2020.

Juriul de preselecție compus din Bogdan Mustață (regizor), Cristina Ionescu (monteur), Cristina Hoffman (cofondator Aristoteles Workshop), Dan Chișu (regizor și producător), Diana Cavallioti (actriță), George Dăscălescu (director de imagine), alături de criticii și jurnaliștii de film Alin Ludu Dumbravă, Andra Petrescu, Cristi Luca, Flavia Dima și Manuela Cernat va alege din cele 22 de lungmetraje, 14 documentare și 55 de scurtmetraje. Toate aceste producții au fost lansate pe parcursul anului 2019 în cinematografe sau au avut premiera în cadrul unor festivaluri naționale și internaționale.

Peste 600 de profesioniști din domeniu vor vota, prin intermediul unui sistem de votare oferit încă din anul 2011 de PwC România, din rândul producțiilor și protagoniștilor nominalizați, câștigatorii trofeelor Gopo 2020.

Gala Premiilor Gopo 2020 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului Național București și Babel Communications.

Gopo 2019

Leave a Reply