Malmkrog

MV5BYmQyMTBiNTMtMDY5NS00YTdkLWFhZDgtZDQ0MTg0OGYyOThmXkEyXkFqcGdeQXVyNDIw...

MV5BYmQyMTBiNTMtMDY5NS00YTdkLWFhZDgtZDQ0MTg0OGYyOThmXkEyXkFqcGdeQXVyNDIw...

Internationale Filmfestspiele Berlin, festivalul cunoscut sub denumirea de Berlinale și care a prilejuit României momente de bucurie atunci când a premiat producții românești („Nu mă atinge-mă”, regia Adina Pintilie, „Monștri”, regia Marius Olteanu, „Poziția copilului”, regia Călin Peter Netzer) lansează odată cu ediția din anul 2020, care va începe pe 20.02.2020 și va dura până pe data de 01.03.2020, o nouă secțiue – Encounters. Scopul acestei noi secțiuni, dedicate producțiilor internaționale de ficțiune sau documentare cu o lungime de cel puțin 60 de minute, este de a susține, potrivit organizatorilor, noile voci ale cinematografiei. Se vor decerna 3 premii în cadrul acestei secțiuni, respectiv Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și un premiu special al juriului.

Dintre cele 15 titluri selectate la această ediție inaugurală face parte și ultima creație a deja veteranului regizor Cristi Puiu, „Malmkrog”. Este vorba despre o producție multinațională România, Serbia, Suedia, Elveția, Macedonia, Bosnia. Pelicula a fost filmată la conacul Apafi din Mălâncrav, județul Sibiu și a beneficiat de aportul unor actori internaționali: Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaite, Marina Palii, Ugo Broussot și Istvan Teglas.

De asemenea, a fost selectat și un film produs de România, Slovacia, Cehia și Irlanda, „Servants”, care beneficiază de aportul jocului actoricesc de mare finețe al lui Vlad Ivanov.

c29f7561b52c8a23a8

1200x630

Leave a Reply